Gesprek met de Zeehaven Politie Rotterdam

Op maandag 23 maart ben ik bij de Zeehavenpolitie Rotterdam langs geweest om eens te kijken wat daar de kijk is op de veiligheid tussen pleziervaart en beroepsvaart. Hier heb ik de mogelijkheid gekregen om eens te kijken hoe dat de politie met regel en wetgeving om gaat en wat ze waarnemen op het water.

Zeehaven Politie Rotterdam

Ook bij de politie geldt dat er duidelijk sprake is van een hoogseizoen. Net zoals met motorrijden geldt ook dat de recreatievaart bij de start van het seizoen regelmatig fouten maken en ongelukken veroorzaken. Daarnaast erkent de politie ook dat de recreatievaart soms geen idee heeft van wat ze doen. Wat de politie ook benadrukt is dat de beroepsvaart, ondanks dat ze ervaren zijn en dagelijks op het water zitten toch meer rekening moeten houden met de pleziervaart. De pleziervaart heeft namelijk zet zoveel rechten op het water als de beroepsvaart. Ook al lijkt dit voorrangstechnisch niet zo te zijn. Tóch is het zo dat als de pleziervaart netjes stuurboordswal vaart, deze gewoon voorrang heeft op de beroepsvaart. Hierop is de Rijnvaart een uitzondering, daar moet kleine vaart voorrang verlenen aan grote vaart. Sommige beroepsschippers denken dat dat overal zo is, of gebruiken hun grootte om dit af te dwingen.

De politie kan al aan het gedrag vaak zien dat een recreant niet over een vaarbewijs beschikt. Daarom probeert de politie ook altijd om aan het begin van het seizoen bij zo veel mogelijk pleziervaarders aan boord te gaan voor controles en om ze op de algemene regels te wijzen. Zo worden ze erop gewezen dat ze stuurboordswal moeten houden en indien er een marifoon aanwezig is, deze ook moeten uitluisteren en deel moeten nemen aan het communicatieverkeer.

Ondanks dat er erg veel verbeterd kan worden in de communicatie en kennis van vaarregels valt er volgens de politie ook veel te halen in het kennen, respecteren en rekening houden met het gedrag van de verschillende schepen.

Vervolgens werd mij snel duidelijk de grootste aandachtsgebieden kruisingen zijn. Op de vraag of dit nog belangrijker is dat de doorgaande vaarwegen werd eigenlijk gezegd van niet. Het feit dat er al een overzicht van het kruispunt gegeven kan worden voordat iemand daar arriveert zou al veel schelen.

Tot slot is mij aangeboden om een keer mee te varen als ik een prototype heb wat klaar is voor testen.

Comments are closed.