Gesprek met VTS operator in Dordrecht

Donderdag 6 maart ben ik samen met Bram van der Giessen langs geweest bij de verkeerspost Dordrecht. Deze post wordt beheert door Rijkswaterstaat. We zijn ontvangen door Wiebrand Bouwkamp  en hebben hier gesproken met Adriën van Loon. Wiebrand is een developer bij Rijkswaterstaat die erg veel met het AIS systeem werkt en Adrian is een VTS Operator.

Net zoals bij het gesprek met Hans Aarts (Rotterdam, Botlek) geeft ook Adriën aan dat de pleziervaart in zijn sector vaak gevaarlijk gedrag vertoont en nauwelijks inzicht heeft in vaarregels. Daarbij geeft hij ook aan dat, volgens hem, veel recreanten zonder enige voorbereiding het water op gaan. De meeste pleziervaart is ook kleiner dan 15m en valt daarmee dus buiten de verplichting voor een vaarbewijs.

Ook hier heb ik de vraag gesteld of het acceptabel zou zijn om een alternatief communicatie kanaal te hebben voor de pleziervaart. Net zoals in de Botlek was ook hier het antwoord stellig, nee. De VTS heeft simpelweg geen ruimte en tijd om zich met extra kanalen bezig te houden. Daarnaast is het ook noodzakelijk dat iedereen kan horen wat er gebeurd.

Met betrekking tot het vaarbewijs wordt ook hier gezegd dat men van mening dat het vaarbewijs verplicht zou moeten zijn. Daarbovenop is er zelfs de wens om er op zijn minst een aantal praktijkdagen aan te koppelen voor meer praktijkervaring.

Kortom, zowel in Dordrecht als in Rotterdam horen wij van de VTS hetzelfde verhaal, dezelfde irritaties en dezelfde wensen.

Comments are closed.